“Groot bereik, ook voor kleinere gemeente”

Hoe de gemeente Soest kandidaten bereikt met social recruitment

soest

Met ruim 46.000 inwoners mag je Soest nét een middelgrote gemeente noemen. Ze hebben dan ook best wat volgers op LinkedIn, waar de gemeente regelmatig vacatures deelt. Toch valt het niet altijd  mee om een flink bereik te genereren, terwijl Gemeente Soest volop in ontwikkeling is en regelmatig interessante vacatures heeft!

“We proberen zoveel mogelijk te stimuleren dat medewerkers vacatures delen op social media. Onze mensen weten precies wat een baan inhoudt, en ze hebben vaak een heel relevant netwerk. Een supercombinatie, die regelmatig goede kandidaten oplevert,” vertelt recruiter Carla Westeneng.

Soms zitten mensen er helemaal niet op te wachten om hun persoonlijke netwerk aan te spreken. Dat blijkt ook bij gemeente Soest, vult Carla aan: “Ik merk wel dat die bereidheid om de eigen social media in te zetten soms wat wisselt per beroepsgroep. Sommige collega’s zitten minder op LinkedIn, of niet zo actief. Of het netwerken zit er misschien minder in. Dat is prima natuurlijk, maar ik merk direct dat het dan lastiger is om aandacht voor een vacature te genereren. Daar hebben we dan echt een externe aanjager voor nodig, één van de redenen dat we voor Hellopublic kiezen.”

Sparringpartner

Voor kleinere gemeenten is het soms best een uitdaging om voor iedere vacature voldoende aandacht te genereren. “Los van kennis en expertise hebben we gewoon de capaciteit niet om alles zelf op te pakken,” aldus Carla. “Als je een wat kleinere speler bent, zoals wij, dan kun je eigenlijk niet om Gemeentebanen.nl heen. Het is voor ons onmogelijk om alle kennis en expertise zelf in huis te hebben. Daarnaast is onze capaciteit én ons budget niet oneindig. Daarom vind ik deze samenwerking echt een uitkomst.”

Zelf werkt ze al ruim elf jaar bij gemeente Soest, waarvan nu bijna twee jaar als recruiter. “We hebben recent recruitment als specialisatie toegevoegd binnen HR. In de praktijk ben ik degene die verantwoordelijk is voor het aandragen van de juiste kandidaten. Het is nu ruim een jaar geleden dat ik Hellopublic gevraagd heb daarin te ondersteunen. Wat ik fijn vind is dat de communicatie zo snel en soepel verloopt. Men zit er altijd bovenop, denkt mee en helpt waar dat kan. Wat dat betreft voelt dit echt als een partnerschap. Voor onze HR-adviseurs is het prettig dat zij een stuk werving kwijt zijn, en ik vind het fijn om daar toch een sparringpartner in te hebben.”

 

Betere profilering met werken bij-site

De volgende stap voor gemeente Soest is een mooie werken bij-site, die direct duidelijk maakt hoe het is om bij hen te werken. Carla: “We hebben nog geen goede landingsplek. Soest.nl is vooral een dienstverlenend kanaal. Onze vacatures staan nu verstopt op de site, daar moet je echt naar zoeken. Dus we trekken het los: we maken een mooie werken bij-site voor de gemeente als werkgever. Ik verwacht daar veel van, we kunnen zo beter in beeld brengen wie we zijn en wie we zoeken.”

De ontwikkeling van de werken bij-site is nog in volle gang. “We zijn er druk mee bezig. We hebben heel concreet wat er nog moet gebeuren, daar heeft Hellopublic de leiding in genomen. Met een goede tijdlijn en snelle communicatie. Intern is het soms wat zoeken, omdat we tegelijkertijd bezig zijn om onze missie, visie en kernwaarden te herformuleren. Een hoop werk, maar zo staat alles straks in één keer goed,” aldus Carla.

 

Samen aan de slag?

Neem vrijblijvend contact op met onze accountmanagers en leg je wervingsvraagstuk aan ons voor. Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing.

Liever direct bellen?
020-2611260