Omschrijving

Vrijwel alle gemeenten hebben er mee te maken: schaarstefuncties. Zo is er een landelijk tekort aan specialisten binnen de ruimtelijke ordening (planologen, stedenbouwkundigen) en beleidsmedewerkers op het gebied van milieu. Voor gemeente Hoeksche Waard is dat toch net iets anders. Over het algemeen zijn ze erg succesvol met de invulling van lastige vacatures, al duurt dat soms wel langer. Ter ondersteuning van de werving maken zij gebruik van Gemeentebanen.nl.

700

Mederwerkers die elke dag klaarstaan

97%

van de 115 vacatures succesvol ingevuld

Over gemeente Hoeksche Waard

De Hoeksche Waard is een unieke streek direct grenzend aan de Rotterdamse regio en de Drechtsteden. Omringd door het Haringvliet, het Hollands Diep, het Spui en de Oude Maas. Ruim 85.000 inwoners wonen hier in een gebied met kreken, polders, dijken, ruimte en karakteristieke dorpen. De gemeente heeft ongeveer 700 medewerkers die haar inwoners graag vraagt: wat kunnen we voor elkaar betekenen?

Annette officemanager
Ik geloof ook sterk in recruitment marketing en vind het idee achter de campagnes van Hellopublic met succesgarantie echt super.
Manouk Zuur Specialist Werving & Selectie
Teamlid

Minder reacties en minder geschikte kandidaten

“Voorheen werden vacatures vrij snel ingevuld en ook met de juiste kandidaten. We hadden eigenlijk altijd voldoende reacties van goede kandidaten. Maar we merken dat de markt ten opzichte van 2020 is veranderd en daar speelt COVID-19 natuurlijk een belangrijke rol in. We zien een trend van minder reacties en minder geschikte kandidaten. Daarom zijn we onder andere op zoek gegaan naar een ander kanaal dat we kunnen inzetten om ons bereik te vergroten en ons proces te ondersteunen,” vertelt Sanne Smit, van gemeente Hoeksche Waard.

image

Uitbreiding externe wervingskanalen

Manouk: “We hebben onze huidige kanalen en abonnementen kritisch geanalyseerd en alternatieven onderzocht. En onze eigen medewerkers meer betrokken bij de werving en gekeken of de vacatureteksten nog bondiger konden. Ook hebben we onze externe wervingskanalen uitgebreid, werven zelf proactief én zijn actiever op social media.

Het idee achter de campagnes van Hellopublic met succesgarantie is echt super. Je werft een aantal weken zeer gericht en hoopt op een succes. Zo niet, ontvang je je geld terug. Maar uiteindelijk hebben we natuurlijk liever die nieuwe collega waar we zo naar op zoek zijn.”

Veel ambtenaren kijken op Gemeentebanen.nl

Sinds begin 2020 maken wij gebruik van Gemeentebanen.nl en dat doen we nu nog steeds. Uiteindelijk draait een groot deel ook om bereik en blijkt dat veel ambtenaren toch op deze website zitten. Voor de functies waarin gemeentelijke of specifieke ervaring nodig is, kan dit dus goed uitpakken. Sales Support denkt ook goed met ons mee wanneer we vragen hebben, dus dit is een prettige samenwerking.

werken bij-site

97% van de vacatures ingevuld in 2020

Door de eerder genoemde combinatie van factoren, hebben wij een hoog percentage ingevulde vacatures. Als we kijken naar 2020, dan zijn er maar 3 vacatures niet ingevuld, op een totaal van 115 vacatures. Vanwege de verstoring in de markt zullen de cijfers er dit jaar minder rooskleurig uitzien, maar hopen we toch door deze aanpak ook 2021 succesvol af te kunnen sluiten. Het geeft zó’n goed gevoel als dat lukt en daar doe je het voor”, aldus Manouk.

Neem contact op

Ook geschikte kandidaten vinden voor jouw vacatures?

Laat je vrijblijvend adviseren. We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je organisatie kunnen betekenen.