"Mensen buíten ons netwerk bereiken is belangrijk”

Provincie Flevoland

Referentie Flevoland

Omschrijving

Flevoland. De jongste provincie van ons land, met volop ruimte om te werken, om te leven en te groeien. Toch ervaren bedrijven en instellingen dat het lastig is om mensen van buiten de provincie aan te trekken. Omdat ze Flevoland niet kennen of er een verkeerd beeld bij hebben. Tijd om het merk Flevoland steviger neer te zetten. De provincie doet dat onder andere door vacatures breed uit te zetten.

450

medewerkers

50 - 60

vacatures op jaarbasis

Zichtbaarheid

En goede respons voor alle vacatures via Gemeentebanen.nl

Vacatures bewust breed uitzetten

Recruitmentadviseur Jos Boomsma werkt voor de provincie Flevoland en ondersteunt zo’n 450 collega’s bij het vinden van nieuwe medewerkers. Jaarlijks gaat het om zo’n 50 à 60 vacatures, van zeer uiteenlopende aard. Administratief medewerkers, griffiers, projectleiders, cloud architects. “We kiezen er bewust voor om zowel de banen die snel ingevuld worden als de lastiger vacatures breed uit te zetten. We vinden het belangrijk om ook mensen buiten ons eigen netwerk te bereiken.”

social recruitment
Gemeentebanen.nl is voor ons een mooi kanaal om meer naamsbekendheid te krijgen. We krijgen meer aandacht voor onze vacatures én meer zichtbaarheid voor onze organisatie.
Jos Boomsma Recruitmentadviseur
Jos Boomsma

Flevoland als merk

Citymarketing organisaties, het bedrijfsleven, organisaties in cultuur en sport en andere organisaties zijn vertegenwoordigd in brandteam Flevoland. Samen vertellen zij het verhaal van Flevoland, met als doel het imago van ‘het merk’ Flevoland te versterken. “We willen laten zien dat het hier goed wonen, werken, ondernemen, leren en recreëren is,” vult Jos aan. “Als provincie kunnen we daarin natuurlijk een mooie stap zetten door onze vacatures aan een breed publiek te presenteren. Gemeentebanen.nl is voor ons een mooi kanaal met een groot bereik.”

Ga naar gemeentebanen.nl
overleg

Gemeentebanen.nl ook waardevol voor provincies

“Onze samenwerking met Hellopublic gaat al een tijdje terug. Voorheen zetten we Gemeentebanen.nl vooral in voor moeilijk in te vullen vacatures. Dan maakten we gebruik van de succesgarantie. Begin 2021 hebben we voor een nieuwe aanpak gekozen, en zijn we gestart met het structureel plaatsen van ál onze vacatures op Gemeentebanen.nl. Ook voor provincies is dit een kanaal dat resultaat levert. En dat vind ik ook terecht, het is heel waardevol om bij de lokale overheid te werken.”

Goede respons

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, richt Gemeentebanen.nl zich dus niet alleen op werken bij gemeenten. Ook andere overheden, zoals provincies en waterschap, werven met succes via de website. Dat geldt overigens ook voor allerlei omgevingsdiensten en regionale samenwerkingsverbanden. “We krijgen goede respons via Gemeentebanen.nl,” aldus Jos. “Zelf vind ik het vooral heel mooi dat je concreet ziet wat voor impact jouw werk op de omgeving heeft. We werken aan projecten die zichtbaar zijn in de samenleving. Daar doen we het voor.”

Meer weten?
Annette officemanager

Bekijk onze aanpak

Samen aan de slag?

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Vul je gegevens hierin en we komen zo snel mogelijk bij je terug.