De beste kandidaten zijn vaak niet actief op zoek naar een nieuwe baan, maar reageren wél als ze op een mooie functie worden gewezen. Wij noemen dit de passief of latent werkzoekenden. Bereik en verleid deze kandidaten op de platformen waar ze al zijn met social recruitment.

Je zoekt een nieuwe werknemer met een specifieke achtergrond. Grote kans dat de beste kandidaat een goede baan heeft en daar eigenlijk prima op zijn plek zit. Deze persoon is niet actief op zoek naar een nieuwe baan en komt niet op vacaturewebsites. Nooit. 

Maar als iemand diegene wijst op een interessante functie, reageren ze wél. Hoe bereik je deze potentiële werknemer? En hoe verleid je hem om ook daadwerkelijk te solliciteren?

Bereiken, verleiden en converteren

Deze latent werkzoekenden moeten jouw vacature tegenkomen op platformen waar ze al zijn. Denk aan social media, Youtube en Google. Wij targeten gericht op deze goede, passende kandidaten met aantrekkelijke advertenties. Zo verleiden we hen toch te reageren op jouw functie. 

Dat doen we door ze verschillende advertenties te laten zien. De eerste keer roepen we alleen nieuwsgierigheid op waarmee we ze voor het eerst triggeren. Daarna verleiden we ze door in te gaan op de voordelen van de werkgever en functie. Daarna converteren we ze: ze solliciteren daadwerkelijk op de baan.

Hoe bereik je de juiste kandidaat?

Die advertenties laten we natuurlijk niet aan iedereen zien. We brengen samen met jou in kaart wie de ideale kandidaat is. Welke ervaring neemt hij of zij mee? Wat is de opleiding? En waar werkt diegene nu? 

We zetten slimme technologieën in waarmee we deze ideale kandidaten bereiken. Daarmee weten we jouw potentiële werknemers gericht te targeten.

Ontdek hoe je met social recruitment niet 10%, maar tot wel 85% van de doelgroep bereikt

Toon je vacature aan exact de juiste doelgroep en bereik naast actief werkzoekenden ook latent werkzoekenden. Zo bereik je ook de 75% van de arbeidsmarkt die nooit op vacaturesites komt, met de juiste propositie. Meer informatie? Neem contact op!