Online werving voor lokale overheden

De voordelen van een vacature op Gemeentebanen.nl

Je zoekt een werknemer. Iemand die graag iets doet voor haar community, voor de mensen om haar heen. Iemand die er klaar voor is om de switch te maken van de corporate wereld naar het publieke veld. Of misschien iemand die al langere tijd bij een kleine gemeente werkte en zich nu wil inzetten in een overheidsfunctie in de stad. Hoe meer betrokken, hoe beter.

jobmarketing

Er zijn voor je nieuwe werknemer natuurlijk allerlei redenen om van baan te veranderen binnen de lokale overheid. Maar wie ze ook zijn als kandidaat, die zoektocht begint bij het begin. De eerste stap van je mogelijke nieuwe werknemer bij het zoeken naar een nieuwe baan? Google. En daar komt die kandidaat direct uit op Gemeentebanen.nl: de grootste vacaturewebsite voor banen binnen de overheid.   

Gemeentebanen top 3 plaatsingskanaal

De grootste vacaturesite voor actieve en latente werkzoekenden

In de periode dat de overstap werd gemaakt van werven in kranten naar digitaal werven, ontstond ook de noodzaak voor een platform dat zich puur richt op werken bij de decentrale overheid. Gemeentebanen is al 16 jaar de bron voor het grootste aantal vacatures bij gemeenten en andere decentrale overheden. Inmiddels solliciteren meer dan 165.000 kandidaten jaarlijks op banen via dit platform. 

En dat zijn niet alleen actieve kandidaten. Op sociale media en het internet zie je nu natuurlijk constant hoe het bij anderen is op hun werk. Misschien ziet dat er wel veel uitdagender of gezelliger uit dan op je eigen werkplek. Of zie je een functie langskomen die jou wel past. Meer dan 75% van de mensen staat open voor een andere baan. De klik naar de website van Gemeentebanen is dan zo gemaakt. 

Gemeentebanen als basis voor je werving

In de kern is Gemeentebanen dé plek waar werkzoekenden die interesse hebben in een baan bij een (kleine) gemeente of overheid komen. Zo bereik je als gemeente makkelijk je doelgroep. Iedere maand kijken er zo’n 100.000+ actief zoekende kandidaten op de website. Als platform is Gemeentebanen heel betrouwbaar. Het is namelijk een erg eenvoudige website om te vinden. Zowel voor Google, als voor werkzoekenden. In het eerste kwartaal van 2021 kwamen er al 398.000 unieke bezoekers op het platform! 

En de vacatures blijven maar komen. Dit jaar staan er op Gemeentebanen 38% méér vacatures dan in 2020. Dat betekent dat we razendsnel groeien! Die vacatures trekken verschillende doelgroepen aan. Kandidaten uit allerlei verschillende regio’s, met verschillende achtergronden en opleidingsniveaus, vinden er relevante vacatures. 

Afbeelding groei vacatures Gemeentebanen

En dan? Employer branding - of het opzetten van je werkgeversmerk - is anno 2021 heel belangrijk. Stel, zo’n kandidaat heeft jouw vacature gespot op Gemeentebanen, omdat ze op het juiste moment getarget werden. Ze klikken door naar je website. En daar zien ze misschien wel een kale werken-bij-site met nietszeggende foto’s. Ai. Niets over jullie eigen cultuur, geen inzichten in de sfeer op kantoor. De kandidaat haakt niet aan op je verhaal en wordt zo niet genoeg verleidt om bij je te willen werken.

Bied inzicht in jouw organisatie

Zonde, hè? We raden je aan om naar je werving te kijken in een breder perspectief. In combinatie met het hebben van een sterk werkgeversmerk, is Gemeentebanen een fantastisch platform. Bij Hellopublic bieden we je een gratis consult waarin we door de infrastructuur van je werving lopen. Waar loopt een kandidaat allemaal doorheen voordat ze solliciteren? En hoe duidelijk is de informatie die jij ze biedt? We geven je graag praktische tips.

Zo brengen we jouw boodschap bij de juiste werkzoekenden. En vind je via Gemeentebanen precies het juiste opstapje naar die mensen die bij jouw gemeente passen.

Terug
Neem voor meer informatie contact op met onze specialist
Portretfoto Sean Seijsener