“Goede mensen zijn niet op zoek naar een baan”

Hoe de gemeente Baarn kandidaten verleidt te solliciteren

Net verhuisd naar Baarn en met een hele fijn baan in Amsterdam. Hoewel helemaal niet op zoek naar iets nieuws, wist de gemeente Baarn deze communicatieadviseur te bereiken via social recruitment en te overtuigen te solliciteren. “De beste mensen zijn niet altijd op zoek naar een baan, die moet je op een andere manier bereiken,” aldus adviseur P&O Hans Hagenzieker.

Gemeente Baarn

Vroeger waren de meeste functies bij de gemeente administratief. Nu wordt er steeds meer gewerkt op een hoger niveau. Denk aan een beleidsadviseur verkeer of een financieel adviseur. Een segment waar het lastig is om de juiste personen voor functies te vinden. “De markt wordt steeds krapper en krapper,” vertelt Hans Hagenzieker. “Niet alleen gaan de komende jaren steeds meer mensen met pensioen, de aanwas van jong professionals is gewoon kleiner. Daar heeft iedereen last van, dus moeten wij als relatief kleine gemeente werken aan ons arbeidsmarktimago. ”

Het vinden van de juiste mensen wordt dus steeds moeilijker. Voor sommige functies moet écht alles uit de kast gehaald worden om ze te vervullen. “Met alleen een vacature op onze website komen we er niet,” legt Hans uit. “Dan krijg je dus alleen de mensen die actief op zoek zijn naar werk. En in deze markt zijn dat er gewoon te weinig. Veel te weinig.” 

De communicatieadviseur die niet op zoek was naar een baan

Een case waar Hans graag over vertelt is die van de communicatieadviseur die al jarenlang naast hem werkt. Zij was niet op zoek naar een nieuwe baan. “Sterker nog, ze had een hele leuke baan in Amsterdam, maar ze was wél net een jaar daarvoor in Baarn komen wonen. Ze kreeg via Hellopublic facebookadvertentie op haar telefoon te zien dat wij een communicatieadviseur zochten. Nou dat triggerde wel. Want het was natuurlijk hartstikke dichtbij, het is een fijne gemeente en hoe leuk zou het zijn als ze daar de communicatie zou gaan doen? Ze solliciteerde en is nu mijn collega.”

Laat je vacature zien

Goede mensen hebben vaak een leuke baan en zijn dus niet actief op zoek naar iets nieuws. Ze zien je vacature niet omdat ze gewoonweg niet op vacaturesites komen. Deze mensen moet je dus echt op een andere manier bereiken. “Natuurlijk moet je jezelf profileren,” zegt Hans Hagenzieker, “maar met alleen een mooie werken bij-site win je de wedstrijd niet. Je moet ook zorgen dat goede kandidaten bij jou terecht komen.”

Om dat voor elkaar te krijgen werkt gemeente Baarn inmiddels intensief samen met Hellopublic. Hans: “We zochten middelen om beter te werven. We hebben nu een werken bij-site, gebruiken de ATS van Hellopublic en laten ons adviseren op het gebied van jobmarketing. Ook draaien we regelmatig wervingscampagnes met succesgarantie.” Met die campagnes, waarbij de vacatures zichtbaar zijn op gespecialiseerde nichewebsites, social media, de eigen werken bij-site en Gemeentebanen.nl leveren nu meestal zo’n 20 to 25 goede kandidaten per functie op. “En dat is een mooie hoeveelheid om een keuze uit te kunnen maken,” vertelt Hans tevreden.

Ook geschikte kandidaten vinden voor jouw vacatures? Laat je vrijblijvend adviseren. We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor je organisatie kunnen betekenen.  

Samen aan de slag?

Neem vrijblijvend contact op met onze accountmanagers en leg je wervingsvraagstuk aan ons voor. Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing.

Liever direct bellen?
020-2611260