Groot bereik, ook voor een kleinere gemeente

Gemeente Soest

Referentie Soest

Omschrijving

Met ruim 46.000 inwoners is Soest nét een middelgrote gemeente. Met best wat volgers op LinkedIn, waar de gemeente regelmatig vacatures deelt. Toch valt het niet altijd mee om een flink bereik te genereren, terwijl de gemeente volop in ontwikkeling is en regelmatig interessante vacatures heeft! “We stimuleren medewerkers vacatures te delen op social media. Maar niet alle collega’s zijn hierop even actief. Daarom zochten we een externe aanjager, één van de redenen om voor Hellopublic te kiezen.”

46000

inwoners die de best mogelijke service verdienen

1

duidelijke landingsplek voor werkzoekenden

Aanjager

Voor het bereiken en verleiden van dé perfecte kandidaat

Specifieke expertise in huis halen

Voor kleinere gemeenten is het soms best een uitdaging om voor iedere vacature voldoende aandacht te genereren. “Los van kennis en expertise hebben we gewoon de capaciteit niet om alles zelf op te pakken,” aldus Carla. “Als je een wat kleinere speler bent, zoals wij, dan kun je eigenlijk niet om Gemeentebanen.nl heen. Het is voor ons onmogelijk om alle kennis en expertise zelf in huis te hebben. Daarnaast is onze capaciteit én ons budget niet oneindig. Daarom vind ik deze samenwerking echt een uitkomst.”

Werving lokale overheden 2022
Ik vind het fijn dat de communicatie zo snel en soepel verloopt. Het Hellopublic team zit er altijd bovenop, denkt mee en helpt waar dat kan. Wat dat betreft voelt dit echt als een partnerschap.
Carla Westeneng Recruiter
carla westereng

Behoefte aan een externe aanjager

Soest stimuleert collega’s zoveel mogelijk om vacatures via hun netwerk te delen. Zij weten precies wat een baan inhoudt en hebben vaak een heel relevant netwerk. “Een supercombinatie, die regelmatig goede kandidaten oplevert,” vertelt Carla Westeneng. “Maar soms zitten mensen er helemaal niet op te wachten om hun persoonlijke netwerk aan te spreken. De bereidheid om de eigen social media in te zetten wisselt per beroepsgroep. Dat is prima natuurlijk, maar ik merk direct dat het dan lastiger is om aandacht voor een vacature te genereren. Daar hebben we echt een externe aanjager voor nodig.”

Verleiden met emotie

Sparringpartner

Zelf werkt ze al ruim elf jaar bij gemeente Soest, waarvan nu bijna twee jaar als recruiter. “We hebben recent recruitment als specialisatie toegevoegd binnen HR. In de praktijk ben ik degene die verantwoordelijk is voor het aandragen van de juiste kandidaten. Het is nu ruim een jaar geleden dat ik Hellopublic gevraagd heb daarin te ondersteunen. Voor onze HR-adviseurs is het prettig dat zij een stuk werving kwijt zijn, en ik vind het fijn om daar toch een sparringpartner in te hebben.”

Duidelijke landingsplek voor werkzoekenden

Carla: “Er was nog geen goede landingsplek. Soest.nl is vooral een dienstverlenend kanaal en vacatures stonden verstopt op de site. De nieuwe werken bij-site maakt direct duidelijk hoe het is om bij hen te werken. Hellopublic heeft de leiding in de ontwikkeling genomen. Met een goede tijdlijn en snelle communicatie. Intern is was soms wat zoeken, omdat we tegelijkertijd bezig waren om onze missie, visie en kernwaarden te herformuleren. Een hoop werk, maar zo staat alles in één keer goed,” aldus Carla.

Bekijk het resultaat hier
Twee vrouwen aan het brainstormen bij gemeente Meierijstad

Samen aan de slag?

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Vul je gegevens hierin en we komen zo snel mogelijk bij je terug.