Online werving voor lokale overheden

De huidige stand van de arbeidsmarkt voor lokale overheden

… en waarom jouw vacature niet mag ontbreken op Gemeentebanen.nl!

De nieuwste kwartaalcijfers van de vacaturemonitor van A&O Fonds Gemeenten zijn bekendgemaakt. En wat blijkt? In het eerste kwartaal van 2022 is het aantal vacatures bij lokale overheden licht gedaald ten opzichte van het laatste kwartaal van 2021. Toch ligt dit aantal nog steeds aanzienlijk hoger dan voor corona. In dit artikel lees je alle laatste inzichten over de huidige stand van de arbeidsmarkt én nemen we je mee in de inzichten die wij terugzien via Gemeentebanen.nl.

jobmarketing

Werkloosheid nooit eerder zo laag als in het eerste kwartaal van 2022

De werkloosheid is in Nederland nog nooit zo laag geweest als in het eerste kwartaal van 2022. Ondanks alle onzekerheden op de markt, zoals de hoge brandstofprijzen, stijgende inflatie en het dalende consumentenvertrouwen, zien we een grotere vraag naar personeel dan ooit. Voor elke 100 werklozen zijn er op dit moment 133 openstaande vacatures.

Kijken we specifiek naar gemeenten, dan zien we een flinke daling in het aantal vacatures in de maand januari. Toch stijgt dit aantal weer behoorlijk in februari en maart, waarmee het aantal vacatures de recordhoogte van december 2021 alweer bijna bereikt. Het totaal aantal openstaande vacatures bij gemeenten komt daarmee in het eerste kwartaal uit op 10.612, een krimp van 8% ten opzicht van het vierde kwartaal van 2021. 

Aantal vacatures bij gemeenten per kwartaal

Bron: A&O Fonds Gemeenten - Vacaturemonitor Q1 2022

De verwachting is dat deze krapte de komende tijd niet zal afnemen. Gemeenten en andere lokale overheden staan voor een grote uitdaging. Want met een toenemend aantal taken, zoals het opvangen van Oekraïense vluchtelingen, lopen overheden tegen hun grenzen aan. We zien het bijvoorbeeld terug in lange wachttijden voor het aanvragen van een nieuw identiteitsbewijs. Reden genoeg om de werving van nieuwe collega’s nog eens goed onder de loep te nemen, zodat jij binnenkort versterking voor jouw team kunt aannemen. 

Ook Gemeentebanen blijft groeien!

Werf jij al daar waar jouw ideale kandidaat zich bevindt? Gemeentebanen.nl is door het A&O fonds aangemerkt als één van de belangrijkste plekken om je vacature te plaatsen, naast je eigen website. 

Werf daar waar jouw kandidaat zich bevindt 

Gemeentebanen is al jaren hét platform voor lokale overheden. Gemeentebanen helpt jou aan jouw ideale kandidaat. Vacatures worden hier namelijk gericht via Google, Linkedin, Facebook, Twitter, Youtube en Instagram gepositioneerd bij exáct de doelgroep die past bij de vacature. 

Ook Gemeentebanen blijft groeien. Het aantal vacatures en het aantal sollicitaties blijft maand na maand stijgen. Met ruim 450.000 unieke bezoekers per kwartaal en ruim 7.000 sollicitaties via ons platform stellen wij overheden in staat om hun ideale kandidaat te vinden! 

Hellopublic gemeentebanen kwartaalupdate in een infographic opgemaakt

Wil jij aan de slag met jouw vacature via Gemeentebanen? Of heb je een vraag voor onze experts? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en stel jouw wervingsvraag. Onze wervingsexperts kijken graag met je mee. 

Terug
Neem voor meer informatie contact op met onze specialist
Portretfoto Sean Seijsener