Online werving voor lokale overheden

Hellopublic behoort opnieuw tot beste werkgevers in Nederland!

Voor het tweede jaar op rij behoort Hellopublic (als onderdeel van Jobsrepublic), tot de lijst van Best Workplaces in Nederland! We behaalden dit jaar een 7e plek in de lijst en zijn daarmee trots op de groei die we blijven laten zien.

Hellopublic teamfoto great place to work uitreiking

Maar liefst 98% van de collega’s antwoordt volmondig ‘JA’ op de vraag of Hellopublic alles overziend een Great Place To Work is. Voor het vierde jaar op rij mag Hellopublic zich Great Place to Work noemen en voor het tweede jaar op rij behoort Hellopublic tot de top-10 Best Small Workplaces. 

Great Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de antwoorden van medewerkers op een vragenlijst van 60 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid, doet een organisatie mee voor een positie op de lijst. De hoogst scorende organisaties krijgen de titel Best Workplace. Na een 81% en 89% totaalscore op de zogenoemde ‘Trust Index’ in de voorgaande jaren, werd Hellopublic dit jaar maar liefst met 95% Trust Index score beoordeeld door de medewerkers. Dit leverde een mooie 7e plek in de lijst van Best Workplaces 2022 (categorie Small).

Verbinding en vertrouwen staan centraal

“Mensen verbinden met werk dat hen gelukkig maakt, dát is onze missie. Alles wat we bij Hellopublic voor onze klanten doen staat in teken van deze missie. Dan kan het niet anders dan dat we er zelf ook alles aan doet om de beste werkgever te worden. We zorgen ervoor dat alle collega's het beste uit zichzelf kunnen halen in een rol die naadloos past bij de persoonlijke drijfveren, kennis, kunde, ambitie en talenten.”, aldus Eric van Bourgonje, CEO van Hellopublic.

Annelieke Blom, People Operations Manager bij Hellopublic, vult aan: “Een stijging in scores in een tijd van Corona en werken op afstand is een resultaat waar we ontzettend trots op zijn! Dit hebben we bereikt door het geven van vertrouwen, duidelijke communicatie en verwachtingen en een inspirerende team. Het maakt bij Hellopublic niet uit waar jij je werk uitvoert. Dit kan op kantoor, thuis of remote ergens anders. Daarnaast werken we niet met ‘lijstjes’, maar kijken we naar resultaat. Er is volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling op maat. Maar we hebben het afgelopen jaar ook de stap gezet naar ongelimiteerde vakantiedagen voor een betere werk-privé-balans.”

Medewerkers prijzen de cultuur

Vooral de betrokkenheid, (eigen) verantwoordelijkheid en team spirit worden bij Hellopublic geprezen door medewerkers. 

René Brouwers, directeur Great Place to Work Nederland: “De 39 Best Workplaces van 2022 hebben een organisatiecultuur gecreëerd waarin men openstaat voor nieuwe perspectieven. Onze lijst is gebaseerd op de feedback van alle medewerkers via het Trust Index medewerkersonderzoek en het ingevulde strategisch werkgeversbeleid (de Culture Audit). Deze 39 organisaties mogen met recht trots zijn op deze award en het belooft een ontzettend mooi vertrekpunt te zijn voor nóg meer succes. Een belangrijke rol dit jaar speelt empathisch leiderschap. Leiders van nu moeten continu hun blik verbreden, ruimte maken voor ieders talent en kijken naar andere perspectieven. Durven missers te delen en zich kwetsbaar op te stellen. Op deze manier bouw je een veilige werkomgeving voor iedereen.”

Goed werkgeverschap noodzakelijk op krappe arbeidsmarkt

"Nooit eerder in de geschiedenis van Nederland was de arbeidsmarkt zo krap als op dit moment. De voorspellingen wijzen uit dat deze krapte nog wel eens decennia zouden kunnen aanhouden met alle gevolgen van dien. In mijn ogen is het onmogelijk om in deze markt succesvol talent aan te trekken en te behouden zonder actief bezig te zijn met je werkgeverschap. Organisaties die hier niet de volle aandacht aan geven delven straks het onderspit" aldus Eric van Bourgonje.

Wil je zelf onderdeel worden van onze Great Place to Work? Check dan ook onze vacatures via www.werken-bij-hellopublic.nl

Over Great Place to Work

Al 35 jaar helpt Great Place to Work organisaties met het vergroten van vertrouwen op de werkvloer: het meest fundamentele element van een succesvolle organisatie. Het onderzoek van Great Place to Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. 

Great Place to Work biedt op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke(re) organisatiecultuur en begeleidt in de opvolging van de onderzoeksresultaten. De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten. Jaarlijks doen wereldwijd 10.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die gezamenlijk circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Kijk op www.greatplacetowork.nl voor meer informatie over het onderzoek.
 

Terug