Online werving voor lokale overheden

VIA de Leeuw: jacht op juridische kandidaten succesvoller dankzij jobmarketing

De arbeidsmarkt is ongekend krap. Vacatures bij lokale overheden blijken extra lastig in te vullen, zéker die voor specialistische functies. Arbeidsbemiddelingsbureau VIA de Leeuw ging daarom de samenwerking aan met Hellopublic. Dankzij uitgekiende job marketing rondom hun werving- en selectie van overheidsjuristen vervulde VIA de Leeuw meer dan 90% van de vacatures binnen de deadline. “Dankzij Hellopublic bereiken wij kandidaten die zich buiten ons netwerk bevinden”.

VIA de Leeuw werving

VIA de Leeuw houdt zich bezig met detachering en recruitment van juridisch specialisten en managers voor lokale en regionale overheden. Het bureau werd begin 2021 opgericht door de ervaren overheidsjuristen Dick de Leeuw en Henri Vogel. Gerard Vogel, tot dan recruitment manager bij USG People completeert het bureau. Corebusiness van VIA de Leeuw is bemiddeling bij het invullen van juridische interim-functies. Het bureau werkt landelijk, met name voor gemeenten, waterschappen en provincies en kan naast hun eigen adviseurs putten uit een omvangrijk netwerk van zo’n 450 freelance overheidsjuristen. Daarnaast houdt VIA de Leeuw zich steeds vaker bezig met werving en selectie opdrachten voor juridische  vacatures bij de overheid.

Dick en Gerard, wat zijn de kwaliteiten van VIA De Leeuw?

Dick: “Ik denk dat onze kracht allereerst ligt in de kennis en ervaring die we zelf in huis hebben. Gerard was twaalf jaar werkzaam als commercieel recruiter en arbeidsbemiddelaar. Hij heeft mensenkennis, is klantgericht, vasthoudend en kent de weg in de wereld van vacatures en kandidaten op zijn duimpje. Zelf heb ik jaren als jurist en juridisch manager gewerkt bij de gemeenten Delft en Den Haag. Daar heb ik ervaring opgedaan met verschillende juridische onderdelen: van bezwaar en beroep en interne advisering tot kwaliteitszorg. Ruim twintig jaar geleden startte ik in de zakelijke dienstverlening en ben ik aan de slag gegaan als adviseur en interim-jurist en -manager. Ik heb vanaf dat moment in de keuken mogen kijken bij diverse overheidsorganisaties. Gerard en ik kunnen onze ruime ervaring combineren en beschikken over een uitgebreid niche-netwerk met specialistische professionals.”

Gerard: “VIA de Leeuw spreekt bovendien de taal van de jurist en de manager en wij weten hoe het op de juridische afdeling reilt en zeilt. Daardoor zijn wij in geval van een vacature in staat om de vraag achter de vraag te doorgronden en het profiel scherp te krijgen. Zo kunnen wij gericht zoeken maar ook het bekende schaap met de vijf poten proberen te vinden. Dat vergroot de kans op een succesvolle match aanzienlijk.”

Wat was de reden voor jullie om de samenwerking met Hellopublic aan te gaan?

Gerard: “Zonder job marketing kom je tegenwoordig niet ver. Naast de inzet van ons vaste netwerk recruiten wij voor onze werving en selectie opdrachten altijd al intensief via LinkedIn. Maar een gerichte job marketingcampagne was tijdrovend en het bleek lastig om de juiste doelgroep te bereiken. VIA gemeentebanen.nl, het job board van Hellopublic, hebben we contact gezocht met Hellopublic adviseur Daan. Hij deed snel een goed voorstel voor een marketingcampagne. Wat ons over de streep trok, was het principe van no cure no pay. Daaruit sprak vertrouwen en het nam voor ons de risico’s weg. Bovendien konden we daardoor job marketing als aparte, aanvullende dienstverlening opnemen in ons aanbod.

Dick: “Vanuit onze opdrachtgevers hoorden we regelmatig positieve verhalen over Hellopublic, dat hielp ook mee om de samenwerking aan te gaan.”

Hoe verloopt de samenwerking met Hellopublic tot nu toe?

Gerard: “We zijn erg tevreden. De cijfers geven daar ook aanleiding toe. Dankzij de marketingcampagnes van Hellopublic bovenop onze huidige dienstverlening konden wij zo’n 90% van de vacatures succesvol invullen. Dat is niet alleen een prima resultaat vanwege de krappe arbeidsmarkt, maar ook omdat wij kandidaten zoeken voor functies die soms extreem lastig zijn in te vullen.”

Dick: “Neem bijvoorbeeld een functie als gemeentelijk jurist omgevingsrecht. Deze professionals zijn supergespecialiseerd en daardoor schaars. Slimme job marketing maakt dan het verschil tussen net wel en net niet. Wij zorgen zelf voor een scherp profiel en een pakkende, doelgroepgerichte vacaturetekst, maar het daadwerkelijk bereiken van de doelgroep is een vak apart. Het is precies waar de kracht Hellopublic ligt.”

Gerard: “Hellopublic en VIA de Leeuw vullen elkaar goed aan. Wij hebben de directe contacten bij lokale overheden en kunnen ons grote netwerk bij de overheid en bij juristen en managers inzetten, Hellopublic zorgt voor de marketing. Dankzij Hellopublic kunnen wij proactief kandidaten bereiken en benaderen die zich buiten ons netwerk bevinden. Onze samenwerking verhoogt de succeskans voor de opdrachtgever aanzienlijk!”

Dick: “Hellopublic is daarnaast uniek in zijn dienstverlening; er is geen ander job-marketingbureau dat zich louter richt op lokale overheden. Alleen al dat gegeven schept een band.”

Ook samenwerken?

Wil jij ook samen aan de slag om toptalent aan te trekken voor jouw overheidsorganisatie? Neem dan direct vrijblijvend contact op met één van onze wervingsadviseurs. Liever nog even verder lezen? Hieronder vind je meer recente artikelen!

Terug
Neem voor meer informatie contact op met onze specialist
Portretfoto Sean Seijsener